Informatief

Sportongeval

Administratieve procedure in verband met sportongevallen

 

Je raakt gekwetst tijdens een wedstrijd of training:

 

 1. Zorg ervoor dat je het formulier 'Aangifte van ongeval' in je bezit krijgt. Dit formulier kan je bekomen via de afgevaardigde/trainer of je kan het hier Zorg dat beide zijden van het formulier voldoende zijn ingevuld (zie verder 2 en 3).

 

 1. Medisch getuigschrift

Raadpleeg op eigen initiatief een arts naar keuze en vraag hem om deze zijde van het formulier volledig en correct in te vullen en te ondertekenen.

OPGELET: zorg ervoor dat de arts, wanneer er ook maar een vermoeden van noodzakelijkheid is, 'JA' bij 'tussenkomst kinesitherapeut' aanduidt en het aantal beurten vermeldt. Gebeurt dat niet, dan wordt kine NIET terugbetaald TENZIJ NA expliciete aanvraag en toelating van de K.B.V.B.

 1. Aangifte van ongeval

Kleef op deze zijde van het formulier een kleefbriefje van het je ziekenfonds en vul zelf de volgende items in:

 • Naam en voornaam van de gekwetste
 • Geboortedatum en adres van de gekwetste
 • Of de gekwetste al dan niet gedekt is door een privé hospitalisatieverzekering. Indien ja, noteer dan bijkomend de naam van de betreffende maatschappij
 • Functie van de gekwetste
 • Datum, uur en locatie van het ongeval
 • Of het ongeval tijdens een wedstrijd (officieel of vriendschappelijk) of tijdens een training gebeurde
 • Beschrijving van het ongeval
 • Dateer en onderteken het formulier (rechts beneden)

 

Deponeer het aan beide zijden ingevulde formulier in de daarvoor voorziene postbus aan de ingang van de kantine (Katteberg) of bezorg het rechtstreeks aan de G.C. van de club:

 

Chris Goevaerts

Hasseltsepoort 31

3740 Bilzen

chris.goevaerts@belisiasv.be

Dit formulier moet absoluut binnen de 21 kalenderdagen na het ongeval de KBVB/VV Brussel bereikt hebben.

 

 

 

 


Verdere afhandeling:

Een 10-tal dagen na de aangifte van het ongeval ontvang je van de club een ontvangstbewijs (annex genezingsattest) van de K.B.V.B.
Gedetailleerde uitleg over de verdere afhandeling kan je lezen in een bijgevoegd schrijven dat je daarna samen met bovenvermeld ontvangstbewijs van de G.C. zal ontvangen.

Lifestyle

Voetballen is meer dan wat tegen een bal trappen alleen ...

Bezorgd als we zijn om de totale ontwikkeling van onze jeugdspelers, proberen we van hen niet alleen betere voetballers maar ook gezondere en fittere mensen te maken.
Hieronder vind je een aantal 'lifestyle'-tips die hen moet helpen om deze levensfilosofie zowel binnen als buiten de club voort te zetten.